Политика за поверителност

ОТНОСНО: ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ОНЛАЙН МАГАЗИН MOLIVKO.com


I. ВЪВЕДЕНИЕ
Онлайн магазин www.molivko.com се притежава от ET “РИГ-Румяна Григорова” и се управлява от ET “РИГ-Румяна Григорова” в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни и свързаната правна уредба включително но не само Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR).

ET "РИГ-Румяна Григорова" се стреми онлайн магазина www.molivko.com да е удобен за пазаруване и да съдържа възможно най-много информация, която би могла да Ви интересува. Ние се грижим за сигурното й ползване, за да можете да сте спокойни, че личните Ви данни и права са защитени.

Извършвайки дейността си, ET “РИГ-Румяна Григорова”, ЕИК 829104154, със седалище и адрес на управление: гр. Нова Загора, ул. Патриарх Евтимий 77Б, обработва информация в онлайн магазина, между която и такава, представляваща лични данни.

Настоящата Политика за защита на личните данни има за цел да Ви информира за начина, по който обработваме в качеството на администратор Вашите лични данни, както и Вашите права.

Защитата на личните данни е от изключителна важност за нас. ET “РИГ-Румяна Григорова” не продава вашите данни на други дружества или лица. Ако предоставяме Вашите данни на трети лица, то това са наши изпълнители, които обработват информацията от наше име, следвайки инструкциите ни и прилагайки нашия стандарт за защита на личните Ви данни. Ние се стремим да бъдем максимално ясни, конкретни и прозрачни в информацията относно обработването на личните Ви данни, която Ви предоставяме.

II. КАКВО СА ЛИЧНИ ДАННИ?
Лични данни са всяка информация, свързана с идентифицирано или подлежащо на идентификация физическо лице (като електронен адрес, имена, възраст, дата на раждане, телефон и други).

ET “РИГ-Румяна Григорова” не обработва информация за Вас свързана с лични данни, разкриващи раса или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения или членство в синдикални организации и обработка на генетични данни, биометрични данни с цел еднозначно идентифициране на физическо лице, здравето или данните относно сексуалния живот или сексуалната ориентация на физическо лице са специална категория лични данни.

III. СЪБИРАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
ET “РИГ-Румяна Григорова” събира, използва, съхранява и обработва личните Ви данни, които са нужни на Дружеството за изпълнение на предоставяне на услугите и стоките на нашият онлайн магазин. Данните Ви служат за управление на Вашия профил в интернет страницата www.molivko.com и управление на Вашите покупки. Също така могат да бъдат употребявани за статистически цели на Групата, които са свързани с подобряване качеството на услугите ни, както и маркетинг дейности на ET “РИГ-Румяна Григорова”.
По-долу са изброени примери за видовете лична информация, които ET “РИГ-Румяна Григорова” може да събира, както и за начините, по които можем да я използваме. Подробна информация за различните видове данни, които се събират, ще намерите, когато използвате съответната услуга на онлайн магазина и предоставяте информация на ET “РИГ-Румяна Григорова”.

Когато потребител посети нашият онлайн магазин ние получаваме информация под формата на информационен протокол със следното съдържание:
- Уебстраницата, която ви е препратила към нас;
- IP адрес;
- Дата и продължителност на посещението ви;
- Количеството на прехвърлените данни;
- Информация за браузъра и операционната система, която ползвате;
- Гео локация

IV. КАКВА ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ СЪБИРАМЕ?
- При създаване на профил в онлайн магазина, регистриране на интернет страницата ни, купуване на продукт, сключване на договор от разстояние – имената Ви; електронния Ви адрес; адрес за доставка на поръчаните от Вас стоки; телефонен номер;
- За управление на достъп и идентифициране на профила Ви – електронен адрес и парола;
- Детайли за плащане и защита на данните Ви, свързани с плащането – електронен адрес, номер на клиент, номер на телефон, адрес за фактура, адрес за доставка, информация, свързана със средството за плащане, сума на покупката и честота на извършваните покупки;
- За издаване на фактура и обработването й – имената Ви, адрес за фактура, адрес на доставка, електронен адрес, използвано средство за плащане, сума на плащането и продукт/и, дата на покупката;
- Участие в онлайн проучване и други маркетинг дейности - различни видове информация, включително, но не само името ви, пощенският ви адрес, телефонния ви номер, email адреса ви, начина, по който предпочитате да се свързваме с Вас и информация за кредитна карта, история на покупките и търсенията Ви;
- За осигуряване на безопасност от дефектни продукти и свързана със стоки, рекламации и жалби - имената Ви, електронния Ви адрес, продуктите, които са купени; пощенски адрес, информация относно рекламацията/жалбата и засегнатия продукт/и,;
- Когато споделяте информация за продукти със своето семейството и приятелите си, изпращате продукти за подарък, или каните някого да се присъедини към вас в наши форуми, ET “РИГ-Румяна Григорова” може да събира информацията, която предоставяте за тези хора като имената, пощенските им адреси, email адресите и телефонните им номера;

V. ЗА КАКВИ ЦЕЛИ И НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ЛИЧНАТА ВИ ИНФОРМАЦИЯ?
Основните дейности, цели и основания, които са свързани с обработване на личните данни за ET “РИГ-Румяна Григорова” са:

- Дейности по управление на електронния ни магазин;
- Данни за целите на изпълнение на направена поръчка/и от онлайн магазина на ET “РИГ-Румяна Григорова” на основание сключването на договор от разстояние;
- Осчетоводяване и фактуриране на покупките от онлайн магазина на основание законовото ни задължение за това;
- Дейности по управление на Вашия профил на интернет страницата ни;
- Данни, свързани с управление на достъпа Ви (идентификация), на основание Вашето дадено съгласие;

Личната информация, която събираме, ни позволява да Ви държим в течение относно най-новите ни продукти и предстоящи събития. Тя ни помага и да подобрим услугите, съдържанието и рекламата ни. В случай че не желаете да фигурирате в списъка ни с адреси, можете да се отпишете по всяко време като актуализирате предпочитанията си в профила и на интернет страницата.

Използваме лична информация, защото тя ни помага в разработването, доставката и усъвършенстването на продуктите, услугите, съдържанието и рекламата ни.

Възможно е периодично да използваме личната Ви информация, за да изпращаме важни съобщения като известия относно покупките Ви и промени в правилата, условията и различните ни политики.

Възможно е и да използваме личната Ви информация за вътрешни цели като проверки, анализ на данни и проучвания за усъвършенстването на продуктите, услугите и комуникацията с клиентите на ET “РИГ-Румяна Григорова”.

Ако участвате в събития, лотария, конкурс или промоция, е възможно да използваме предоставената от Вас информация, за да администрираме тези програми.

В допълнение Вашите данни се обработват от ET “РИГ-Румяна Григорова” и за целите на:
- Установяване на аномалии, рекламации, свързани с продукти на ET “РИГ-Румяна Григорова”, на основание легитимния интерес;
- Запитвания, отправени към нас, свързани с продукти, на основание съгласието Ви;

VI. COOKIES ИЛИ „БИСКВИТКИ“ И ДРУГИ ТЕХНОЛОГИИ
VI.I. УПОТРЕБА НА COOKIES (БИСКВИТКИ)

Бисквитките (Cookies) са малки файлове с информация, които се запазват във Вашия интернет браузър (данни за използван език, време на връзка, посетени интернет страници) или твърд диск при посещение на сайта. Ние можем да ги консултираме във връзка с последните Ви посещения, за да подобрим и улесним Вашето търсене. Параграфите по-долу имат за цел прозрачност да Ви дадат необходимата и изчерпателна информация за бисквитките, които ET “РИГ-Румяна Григорова” използва на интернет страницата си. Ние Ви обръщаме внимание върху факта, че ако споделяте използването на Вашето устройство с други лица е възможно да се промени и персонализирания характер на действие на бисквитките.

VI.II. КАКВИ СА ТИПОВЕТЕ (БИСКВИТКИ), КОИТО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ОТ MOLIVKO?
Онлайн магазина използва бисквитки, за да улесни навигацията Ви.

Използват се следните бисквитки:
- Бисквитки, необходими за функциониране на Вашето търсене, които Ви дават възможност да използвате основните функционалности като управление на „пазарна кошница“ и поддържат възможна идентификация Ви през цялото търсене;
- Персонализиращи бисквитки, които Ви дават възможност да посещавате интернет страниците по персонализиран начин според предишните Ви посещения, покупки и др. Позволяват Ви да намерите по-бързо офертите, които най-много Ви подхождат;
- Рекламни бисквитки, които Ви позволяват да получавате оферти от ET “РИГ-Румяна Григорова” на онлайн магазина на външни партньори

Вие Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции, моля обърнете се към производителя на Вашия интернет браузър.

ET “РИГ-Румяна Григорова” не носи отговорност, ако интернет браузър, който ползвате не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки. В случай, че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива в зависимост от вида им, е възможно да се наруши функционирането на сайта.

VII. СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
Достъпът Ви до социалните мрежи като Facebook, Google +, YouTube, Instagram, Twitter и други такива, предвижда отделна регистрация и приемане на общите условия на тези сайтове. ET “РИГ-Румяна Григорова” не отговаря за защитата на личните Ви данни при приемането на тези общи условия. Моля да се запознаете подробно с общите условия на тези сайтове.

VIII. РАЗКРИВАНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ
В дадени случаи ET “РИГ-Румяна Григорова” може да разкрива определена лична информация пред стратегически партньори - подизпълнители, които работят с нас като предоставят продукти и услуги, свързани с дейността на ET “РИГ-Румяна Григорова” или помагат на ET “РИГ-Румяна Григорова” в маркетинга към клиентите. Личната информация ще бъде споделяна от нас само с цел усъвършенстване продуктите, услугите и рекламата ни; тя няма да бъде споделяна с трети страни за техни маркетингови цели.

За случаите, в които ET “РИГ-Румяна Григорова” споделя информация за Вас с трети лица – доставчици на ET “РИГ-Румяна Григорова”, Дружеството има механизми, с които гарантира, че те предоставят ниво на защита на данните според уговорения стандарт за това. Вашите данни се считат за поверителни и за нашите партньори.

Възможно е да се наложи – по закон, при съдебен процес, при съдебен спор и/или по заявка от страна на обществени и правителствени органи в или извън Вашата страна на местоживеене – ET “РИГ-Румяна Григорова” да разкрие личната Ви информация. Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че за целите на националната сигурност, правоприлагането или други проблеми от обществена значимост, такова разкриване е необходимо или уместно.

Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че такова разкриване е обосновано необходимо за прилагането на нашите правила и условия, или за да защитим своите дейности или потребители. Освен това, в случай на реорганизация, сливане или продажба е възможно да прехвърлим всякаква и цялата събрана лична информация на съответната трета страна.

IX. ТРАНСФЕР НА ТРЕТИ СТРАНИ
ET “РИГ-Румяна Григорова” не прехвърля данните Ви в трети страни извън ЕС като правило.

X. ЗАЩИТА НА ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ
ET “РИГ-Румяна Григорова” взима предпазни мерки – включващи административни, технически и физически мерки – за да защити личната Ви информация от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване.

Когато публикувате във форуми, чат стаи или услуги на социални мрежи, личната информация, която споделяте, е видима за други потребители и може да бъде четена, събирана или използвана от тях. Вие носите отговорност за личната информация, която изберете да предоставите в тези случаи.

Всички служители на ET “РИГ-Румяна Григорова” са задължени да опазват поверителността на информацията Ви, както и да спазват приложимите организационни и технически мерки за защитата й. Достъпът до данните Ви е ограничен на принципа на необходимост за извършване на задълженията си.

За случаите, в които ET “РИГ-Румяна Григорова” споделя информация за Вас с трети лица – доставчици на ET “РИГ-Румяна Григорова”, Дружеството има механизми, с които гарантира, че те предоставят ниво на защита на данните според уговорения стандарт за това.

XI. СЪХРАНЕНИЕ НА ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ
Ще задържим личната Ви информация за период, необходим да бъдат изпълнени целите, изложени в настоящата Политика за защита на личните данни, освен ако по закон не се изисква да я задържим за по-дълъг период. Според вида данни и целите, за които са събрани, е определен срок за съхранение, с изтичането на който информацията се изтрива окончателно.

XII. ВАШИТЕ ПРАВА ВЪВ ВРЪЗКА С ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ
Ако сте предоставили Ваши лични данни на ET “РИГ-Румяна Григорова”, Вие разполагате със следните възможности по всяко време:
- да проверите точността, пълнотата и актуалността на информацията Ви за контакт, като влезете във Вашия профил в интернет страницата на ET “РИГ-Румяна Григорова”;
- право на достъп до личните Ви данни, обработвани от ET “РИГ-Румяна Григорова”;
- право да искате извършването на подходящо коригиране, заличаване или блокиране на личните Ви данни;
- право на преносимост на данните в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат;
- правото да възразявате по всяко време срещу обработването на личните Ви данни, когато има законни основания за това;
- право да откажете обработване на личните Ви данни за целите на получаване на електронен бюлетин и други маркетингови комуникации и др.;
- право на жалба до Комисия за защита на личните данни, ако считате че са нарушени Вашите права за защита на данните.

Ако искате да упражните правата си или да изявите отказ от получаване на електронния бюлетин и други маркетингови комуникации, може да се свържете с нас чрез изпращане на съобщение на info@molivko.com или чрез изпращане на писмо на пощенски адрес: гр. Нова Загора, ул. Петър Бакалов 43, до ET “РИГ-Румяна Григорова”, За длъжностното лице за защита на данните.

Можем да откажем да обработваме заявки, които се повтарят неоснователно, изискват несъразмерни технически усилия, застрашават поверителността на други потребители, заявки, които са крайно непрактични или до които иначе по закон, не се изисква достъп.

Упражняването на Вашите права, когато те не са повтарящи се и неоснователни, не е обвързано със заплащане на такса.

XIII. ДЕЦА
Не събираме лична информация от деца на възраст под 16 години. Ако научим, че сме събрали лична информация на дете на възраст под 16 години, ще предприемем стъпки, за да изтрием информацията възможно най-скоро. Ако родители и/или законни представители на деца открият, че деца под тяхното настойничество са дали данните си на ET “РИГ-Румяна Григорова”, свържете се с нас и ние ще изтрием информацията в най-кратък срок.

XIV. ВАЛИДНОСТ И АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ПОЛИТИКАТА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ
Възможно е периодично да актуализираме своята „Политика за защита на личните данни“. При промяна в настоящата политика, на уеб сайта ни ще бъде публикувано съобщение, както и актуализираната „Политика за защита на личните данни“.

Настоящите условия влизат в сила на 23.05.2018 год.
Условията в „ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ“ са обновени на 23.05.2018 год.

XV. ДАННИ ЗА КОНТАКТ
Ако желаете да се свържете с нас по въпроси, свързани с настоящата политика или защита на лични данни в ET “РИГ-Румяна Григорова”, моля да се свържете с нас по един от следните начини: На електронен адрес: info@molivko.com ; По пощата: гр. Нова Загора, ул. Петър Бакалов 43, до ET “РИГ-Румяна Григорова”, За длъжностното лице за защита на данните

Top